הנתונים באדיבות Openskiron.org ובעיבוד לרזולוציה של 1 ק"מ (מודל ייחודי WRF-1km)
שימו לב לתאריך ושעה - ייתכן והתחזית אינה עדכנית
בית ציידה
Loading beit-zida
דיימונד
החורשה
Loading kfar-nahum-IMS
ג'ינו
Loading kfar-nahum-IMS
כפר נחום (מזח)
Loading kfar-nachum-wraf
מצוף עין שבע טבחה
Loading ein-sheva-tabha
מגדל
Loading migdal
חספין - מאגר בני ישראל
תחזיות וינדגורו להערכה כללית
מיקומי מדי הרוח ונקודות התחזית במודל WRF-1
איך לקרוא תחזית לדיימונד ולכנרת
1.מחפשים יום בעונת הקיץ בו יש רוח דרומית/מערבית בים התיכון (בעזרת מפת הwindy מחפשים כיוון כללי) - תנאי חובה. 2.בבוקר של אותו היום בדקו את תחזית openskiron WRF-1km ומחפשים גאסטים מעל ל20 קשרים. 3.לבסוף בדקו ב10:15 של אותו היום הפרש טמפרטורות של לפחות 4 מעלות בין צמח לאבני איתן כאשר צמח גבוהה יותר (אם אתם נעזרים בתצוגת הטמפרטורות באתר: צבע ירוק - מעל 4 מעלות , צבע צהוב - מתחת ל4 מעלות, לבן - עדיין לא עודכן להיום). בתמונה ניתן לראות על אלו מדים להסתכל מהקישור לאתר השירות המטארולוגי וניתן לראות דוגמה להפרש טוב של מעל ל-4 מעלות, בתמונה ההפרש הוא 6 מעלות: 4. בנוסף בשביל לקבל סיכוי אמין לשעתיים גלישה יש להמתין לעדכון המדידה של צמח ואבני איתן של 10:30, עדכון זה קורה לרוב סביב השעה 10:45 ובעזרת ניתוח סטטיסטי של רונן זוהר נקבל את הסיכוי לשעתיים גלישה כתלות בטמפרטורה בלבד. 5.אם כל התנאים מתקיימים אז יש סיכוי יפה מאוד לרוח בדיימונד!
טבלאת נתונים סטטיסטיים לרוח בדיימוניד לפי הפרש טמפ' בין צמח לאבני איתן לפי השעה בה נמדד ההפרש
הסבר על הניתוח הסטטיסטי לשעתיים גלישה בדיימונד
מחקר סטטיסטי לדיימונד של רונן זוהר- במהלך 3.5 חודשי מילואים במשמרות אינסופיות בחמ"ל ביצעתי מחקר סטטיסטי על הפרשי טמפרטורות בתחנות השמט בכנרת בשעה 10:30 וההשפעה על יום גלישה סביר בדיימונד (סביר= גאסט 17.5קשר לשעתיים ומעלה בשבשבת בית ציידה ). סהכ נבדקו 26 זוגות תחנות (בשנים 2021-2023) ומתוכן 4 זוגות נבדקו לעומק (בשנים 2018-2022 ). ספוילר: המנצח הוא צמח-אבני איתן הידוע, הפעם עם גיבוי סטטיסטי. ההפרשים על 5 שנים (מאי עד ספט ) הוצגו בגרף ונצבעו (עפ שבשבת בית ציידה ) בצבע ירוק (יום סביר ) או אדום (יום גרוע ). וספי החלטה שונים אפשרו חישוב מדויק של הסיכוי לגלוש שעתיים בדיימונד (ע"פ סטטיסטיקה של 5 שנים ):
פונקציה מקורבת מסדר שני יצרה קו רציף המייצג את הדיוק הססטיסטי והסיכון בהחלטה ב 1030 אם לנסוע לדיימונד והתוצאה מוצגת באתר KDI בכל יום בשעה 10:30, או כאשר הנתונים מתעדכנים בשרת השמ"ט סביב 10:50.
דוגמא: אם ההפרש טמפרטורות 5 מעלות הסיכוי לגלוש שעתיים בדיימונד עפ העבר הוא 80% והסיכוי ליום גרוע 20%.
חשוב: השוואת הדיוק בהפרשים שנדגמים ב 10:30 מול 11:30 מוכיחה שעדיף לדגום ב 10:30 ולא ב 11:30.