תחזית לטווח רחוק יותר - לא מדוייקת אבל נותנת תחושה כללית
עזרים נוספים
Windy מפה סינופטית משולבת
סטטיסטיקת ימי רוח בהם היה מעל 16.5 קשר לשעתיים וחצי רצוף
12/9/2018 - 12/9/2023
הסברים על איך לקרוא תחזית לאילת - ללחוץ על הכותרת לפתיחת ההסבר
חיזוי Quick & Dirty לצפוניות באילת מפי תומר שגב
לבדוק ב windy - מודל ecmwf ברוח: לוודא זוית גדולה מ 0 מעלות רוב הזמן. מותר שיהיה קצת 350. אם רוב הזמן 340-350 ופחות מכך,זה לא סימן טוב. 0-30 טוב מאוד.
עוצמה בבסיס לפחות 8-9 קשרים
לאחר מכן בדוק את משבי הרוח = גאסטים, באותו מודל. אם סביב 20 קשרים אז מה שמוצג הוא בערך מה שיהיה (אפילו יהיה טיפה יותר) אם מעל 24 אז יש צפי טוב ל25-27 ומעלה בהתאם.
כאמור - הכי חשובה הזוית!
שלושה ימים לפני ניתן להעזר ב wrf9, לוודא גם זוית מעל 0 (החץ פונה למטה ומעט שמאלה, לא ימינה!) ועוצמות של לפחות 15+
יומיים לפני נכון להעזר במודל superforcast באפליקציית windfinder (המודל פתוח למשתמשים מנויים בלבד) מה שכתוב שם הוא יחסית מדוייק ליום יומיים קדימה
במקרה של סתירה, צריך לנסות להבין מדוע (איזו השפעה סינופטית). אפשר להתייעץ או ללכת לפי רוב המודלים
תומר שגב
הסבר של יקיר אזולאי לחיזוי צפוניות באילת
נתחיל על מודל WRF9 - רוב האנשים מסתכלים על מודל WRF9 שהוא טוב ל-3 ימים הקרובים, המודל קצת פסימי ובדרך כלל צריך להוסיף 2 קשרים למה שרואים. (תוספת של ירדן - לפעמים בעונות מעבר WRF9 מעיד על עוצמה ולא על זמן כניסת הרוח כלומר ייתכן ויהיה רוח במודל זה בשעות הערב אך הרוח תתחיל כבר מהבוקר בעונות המעבר).
המודל שלדעתי הוא המדויק ביותר הוא ה-GFS13. קודם כל הוא נותן תמונה ל 10 ימים קדימה, זה לא מדוייק ל 5 הימים הרחוקים אבל כן נותן לנו תמונה טובה לאיזה כיוון אנחנו הולכים לשבוע הקרוב. איך אנחנו קוראים אותו? קודם כל בוחנים את המגמה, אם אנחנו רואים 3 ימים או יותר עם רצף של צבעים כחול/ירוק, 7/12 קשר לפחות, זאת מגמה טובה וכמעט בטוחה לימי רוח.. כמובן שהשיא הוא בדרך כלל בימים השני והשלישי. אפשר לראות דוגמא בתמונה, סימנתי את ה 9-11 לחודש. לגבי העוצמות, מכפילים את העוצמות שרשומות פי 2 (בערך) ומקבלים את העוצמה הנכונה ליום הלוונטי. בדרך כלל זה יפגע, יש טווח סטייה של 1-3 קשרים. לדוגמא: אם בGFS-13 מופיע 9-11 קשרים, אז מה שנקבל בפועל זה 18-22 וגאסטים חזקים יותר.
הסבר של יקיר אזולאי לחיזוי דרומיות באילת
קודם כל - הנוסחה של הצפוניות לא עובדת בדרומיות! דרומית מאוד קשה לחזות באילת, הכוונה לדרומית ברמת הסערה 20+. בגדול כל שלושת המודלים יצביעו על הדרומית בגורו.
כמובן ה GFS13 יראה את המגמה מרחוק, נדע להיות בכוננות. ה WRF9 יתן גם תמונה בשלושת הימים שמתקרבים לסערה. מה שיפגע הכי טוב גם שלושה ימים לפני הוא ה WRF27, העוצמות שהוא יראה בדרך כלל יהיו הריאליות ביותר לאותה דרומית.
בנוסף, מודל ECMWF9 במפה המשולבת של WINDY פוגע לא רע בדרומיות, הוא בדרך כלל יהיה אופטימי אבל בשילוב ה WRF27 הוא יעלה את הסבירות לפגיעה. וכשאנחנו מדברים על אחוזי פגיעה הם בסביבות ה 30% עד 50% לטווח הרחוק, ו 50% עד 80% בטווח הקרוב של השלושה ימים. גם שרואים סנכרון תואם של כמה מודלים עדיין מאד קשה לפגוע.
למה מאוד קשה לחזות דרומיות באילת? גם כשהתחזיות והמודלים מסונכרנים על דרומיות באילת, זה אף פעם לא ודאי כי לאילת חוקים משלה. בצילום המסך מהמפה המשולבת של ווינדי (מוצגת באתר בתחתית העמוד) שמדמה את התנועה של הרוח אפשר לראות בדיוק את התופעה למה הדרומית לא נכנסת כמצופה. מה שקורה בפועל שהרוח כן נכנסת חזק אבל מפספסת אותנו במרחק של 3-5 קילומטר בקו אווירי ממזרח ומערב. אפשר להסתכל על הרי אדום בעקבה ולראות אותה עובדת חזק ומרימה ענני אבק. ולמעשה במצב זה קיבלנו שבמרכז המפרץ יש 12-14 קשר ובשוליים 18-25.
הצהרת נגישותכיצד הונגש אתר זהשיתוף המידע הטכני שלי כדי לעזור לשפר את תוסף הנגישותאיפוס הגדרות
להסתיר את תוסף הנגישות
עזרה
כיצד להשתמש בתוסף הנגישות?
אם אינו מוצג, באפשרותכם להציג את תוסף הנגישות בכל שלב בלחיצה על צירוף המקשים ALT ו- Z או על הכפתור המתאים באתר (בדרך כלל מסומן כאדם על כיסא גלגלים). לאחר שיוצג בפניכם, תוכלו להשתמש באפשרויות השונות כדי להתאים את אתר האינטרנט שבו אתם נמצאים ולהנגיש אותו עבורכם.
בנוסף, תוכלו לשנות את הגדרות התוסף כדי להתאים אותו כרצונכם (כגון לשנות שפה, להשתמש בפקודות קוליות וכדומה). ההגדרות והאפשרויות יישמרו בדפדפן שלכם ויופעלו באופן אוטומטי בזמן שהייתכם באתר זה. תוכלו לאפס אותן בכל עת על ידי לחיצה על ALT ו- X.
כל אחת מאפשרויות התוסף ניתנת להפעלה באמצעות העכבר או המקלדת באופן זהה. בנוסף, ניתן לנווט בין האפשרויות בלחיצה על חיצי המקלדת. אפשרויות התוסף מתחלקות ל-4 סוגים:
1. לחצן עם אפשרות אחת - לחיצה על לחצן זה מפעילה את האפשרות, לחיצה נוספת מכבה אותה.
2. לחצן עם מספר אפשרויות - לחיצה על אחת מהאפשרויות שבתוך לחצן זה פועלת באותו האופן שבו פועל לחצן עם אפשרות אחת (לחיצה נוספת מכבה את האפשרות). בנוסף, מוצגת אפשרות איפוס כאשר אחת מהאפשרויות בלחצן זה פעילה.
3. לחצן עם שתי אפשרויות - לחצן זה מאפשר לשנות טווח מסוים שבדרך כלל ניתן להגדיל או להפחית. כאשר הוא פעיל, מוצגת אפשרות איפוס עבורו.
4. לחצן המכיל אפשרויות בחירה - בלחצן זה ניתן לבחור באפשרות אחת בכל פעם.
קיצורי מקשים בתוסף הנגישות
לתוסף הנגישות יש רשימה של צירופי מקשים שבהם תוכלו להיעזר כדי להפעיל ולשנות אפשרויות במהירות:
ALT ו- Z - להציג ולהסתיר את תוסף הנגישות.
ALT ו- X - להציג הסברים עבור אפשרויות בתוסף הנגישות. שימוש נוסף בקיצור זה יבטל הגדרה זו.
ALT ו- C - לאפס את ההגדרות של תוסף הנגישות.
ALT ו- V - ניווט מהיר אל ראש הדף.
ALT ו- B - ניווט מהיר אל תחתית הדף.
SHIFT ו- A - להגדיל את הטקסט בדף.
SHIFT ו- S - להקטין את הטקסט בדף.
SHIFT ו- D - לסמן את הקישורים בדף. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- F - לסמן את הכותרות בדף. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- Q - להציג את הדף בגווני שחור לבן. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- W - להציג את הדף בהיפוך צבעים. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
SHIFT ו- E - להציג את הדף בצבעים עזים. שימוש בקיצור המקשים הזה פעם נוספת יבטל את האפשרות הזו.
אודות תוסף הנגישות באתר זה
אתר זה משתמש בתוסף הנגישות נגיש לי שפותח על ידי לוקלייז ומופץ ללא עלות למען שיפור חווית השימוש של אנשים עם מוגבלות ברשת האינטרנט.
עם כניסת תקנות חוקי נגישות אתרי אינטרנט, בעלי אתרים רבים מצאו את עצמם עומדים בפני החלטות לא פשוטות בעלות השלכות כלכליות. לוקלייז נאלצה גם היא לשקול כיצד לפעול קדימה - והחלה לבדוק את הפתרונות שהוצעו בתחום זה. בתקופה ההיא חברות שונות הציעו פתרונות דומים שהותאמו בעיקר למערכת וורדפרס, הוצעו בתשלום חודשי, אוחסנו על שרת של חברה חיצונית, דרשו התעסקות מרובה עם קוד המקור הקיים של האתר וכדומה.
מתוך ההבנה שלכל בעל אתר מגיעה הזדמנות שווה להציע אפשרויות נגישות באתר שלו עבור אנשים עם מוגבלות וכך גם לאפשר לאנשים עם מוגבלות ליהנות מאתרי האינטרנט כאחד האדם, נגיש לי נוצר במטרה ושאיפה להפוך לתוסף נגישות מתקדם - בחינם ולכולם.